Окружна дорога в Києві обійдеться в 1,5-2 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Окружна дорога в Києві обійдеться в 1,5-2 млрд дол

Казна та Політика
2263
Розрахункова вартість проекту окружної дороги в Києві становить 1,5-2 млрд дол. Про це заявив під час громадських слухань за результатами відкритого міжнародного тендеру добудови міської окружної дороги від Столичного до Харківського шосе керівник складової національного проекту "Міська окружна дорога" Віктор Ястребов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Розрахункова вартість проекту орієнтовно 1,5-2 мільярди (доларів). Ця цифра не взята зі стелі, це попередній розрахунок нашого інституту вітчизняного "Київдормістпроект", який проводив попереднє передпроектне дослідження цієї теми і цього проекту", - сказав Ястребов.
Як повідомлялося раніше, 11 квітня 2012 року відбулося розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю інженерних послуг в рамках виконання проекту.
Відзначимо, як заявив голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, ТЕО на побудову окружної дороги в Києві має бути закінчено до кінця липня. "Відбувся тендер 17 квітня, компанія Zagope - Construcoes е Engenharia SA була визначена переможцем цього тендеру, вже в травні були проведені польові дослідження місцевості, траси по обидва боки річки Дніпро: ознайомилися з рельєфом, екологією і так далі. І, згідно з умовами тендера, протягом 90 днів компанія завершить розробку ТЕО, після цього агентство його схвалить та передасть на розгляд Кабінету міністрів України. Після затвердження проекту Кабінетом міністрів України ми перейдемо до інвестиційного конкурсу, на якому буде визначена компанія-переможець", - сказав Каськів.
Він також заявив, що у Держінвестпроекту є сім пропозицій на побудову концесійної дороги від Столичного до Харківського шосе в Києві.
Нагадаємо, на засіданні Кабінету міністрів України 19 вересня 2011 р. було ухвалено рішення про будівництво кільцевої дороги навколо Києва. Згідно з рішенням, кільцева дорога пройде від вулиці Столичне шосе до автомобільної дороги М-03 Київ - Харків - Довжанське на ділянці Київ - Бориспіль. Також буде прокладена дорога від Подільського мостового переходу через р.Дніпро до проспекту Ватутіна з будівництвом транспортної розв'язки на примиканні в урочищі Горбачиха до Подільського мостового переходу через р. Дніпро.
Відзначимо, ще в грудні 2010 р. прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що окружна дорога навколо Києва може бути побудована протягом 4 років.
Раніше, 20 жовтня 2010 р. голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов заявив, що окружна дорога навколо Києва має простягатися максимум на 100-120 км.
Раніше повідомлялося, що велику кільцеву дорогу навколо Києва планується побудувати до 2015 р. Згідно з проектом, її протяжність повинна скласти 213 км, з них 148 км буде побудовано "з нуля", а інші припадуть на існуючу дорожню мережу. Проект передбачає будівництво двох мостів через річку Дніпро, 40 інших мостів, транспортних розв'язок. Загальна вартість дороги оцінювалася в понад 5 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас