Moody’s: ризики зниження кредитоспроможності Франції зберігаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody’s: ризики зниження кредитоспроможності Франції зберігаються

Казна та Політика
99
Ризики погіршення економічної ситуації у Франції та зниження її кредитоспроможності зберігаються, незважаючи на заяви нового президента країни Франсуа Олланда про своє бажання пожвавити французьку економіку, повідомляє агентство Reuters з посиланням на отриманий ним прес-реліз міжнародного рейтингового агентства Moody 's.
Аналітики відзначають, що до цих пір уряд країни чітко не сформував свої плани щодо збалансування держбюджету і стимулювання економічного зростання.
"Навіть незважаючи на те, що новий президент ясно дав зрозуміти, що він буде приділяти особливу увагу підтримці економічного зростання країни в умовах жорсткої економії, шлях економічного відновлення Франції поки що не ясний", - повідомляє Moody's.
У той же час рейтингове агентство очікує отримати чітке уявлення про програму уряду Франції та ризики, з якими він може зіткнутися в прагненні досягти своїх політичних цілей, у другій половині поточного року, зокрема після проведення червневих виборів в Греції.
Раніше, 13 лютого, Moody's підтвердило рейтинг країни на рівні "ААА", однак прогноз був погіршений до негативного зі стабільного. При цьому агентство відзначило, що рейтинг країни може бути знижений в разі загострення боргової кризи в єврозоні та невдачі уряду Франції в скороченні держборгу країни.
Крім того, в грудні минулого року рейтингове агентство Fitch підтвердило рейтинг Франції на рівні "ААА", погіршивши прогноз щодо нього до "негативного". А в січні 2012 року агентство Standard & Poors знизило суверенний кредитний рейтинг Франції до "АА+" з найвищого "ААА".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас