У Міненерго незадоволені динамікою падіння цін на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міненерго незадоволені динамікою падіння цін на бензин

Енергетика
582
Ціни на бензин в Україні знижуються повільніше, ніж на європейських і світових ринках. Про це повідомило Міністерство енергетики та вугільної промисловості, яке очолює Юрій Бойко, з посиланням на Експертно-аналітичну групу (ЕАГ) з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів.
ЕАГ підкреслює, що оскільки більше 60% реалізованих з початку року бензинів і дизпалива є імпортованими з європейських нафтопереробних заводів, де більше місяця спостерігається зниження цін, економічно обґрунтованим є зниження цін на паливо і в Україні.
"Більшість учасників ринку відповідно до рекомендацій секретаріату експертно-аналітичної групи почали зниження цін, але це зниження незначне і повільне", - йдеться в повідомленні.
Динаміка цін на бензини і дизельне паливо в Україні, на думку ЕАГ, повинна відповідати вартості нафтопродуктів на світових, європейських ринках як при зростанні, так і при падінні цін.
Нагадаємо, в середині травня ЕАГ спрогнозувала, що до кінця травня ціни на світлі нафтопродукти знизяться більш ніж на 40 копійок.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас