Мавроді оголосив про нові правила і різке зниження "прибутковості" в МММ-2011 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мавроді оголосив про нові правила і різке зниження "прибутковості" в МММ-2011

14742
Засновник фінансової піраміди МММ-2011 Сергій Мавроді оголосив про різке зниження "прибутковості" за вкладами учасників системи. Про нові умови, які сам Мавроді назвав "Операцією 'Фенікс'", він розповів у своєму блозі на сайті проекту.
Відповідно до нових правил, "прибутковість" буде зменшена з 40 до 10 відсотків на місяць. Крім цього Мавроді скасував бонуси новим учасникам системи і оголосив про ліквідацію тих структур піраміди, у яких є борги перед учасниками.
За словами Мавроді, зміни є відповіддю на "безперервні провокації і істерики в пресі" і "посилення активності влади в протидії" МММ-2011 і покликані допомогти системі "ефективно працювати і в нинішніх наджорстких реаліях".
Як пояснив російському Forbes аналітик великої рейтингового агентства, ситуацію, коли банк йде на різке зменшення зобов'язань перед вкладниками, можна назвати дефолтом. Це зазвичай призводить до масового виведення коштів, якого може не витримати навіть великий банк. Між тим, в МММ-2011 активами, за підрахунками Вищої школи економіки, забезпечені лише 0,5 відсотка вкладів.
Проект МММ-2011 був запущений в січні 2011 року, його учасниками, згідно з даними офіційного порталу проекту, є понад 35 мільйонів осіб. Сергій Мавроді не приховував, що МММ-2011 є класичною фінансовою пірамідою і неодноразово зазначав, що учасники проекту можуть втратити вкладені кошти.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас