ЄЦБ поки не планує зниження ставки або додстимулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ поки не планує зниження ставки або додстимулювання

141
Європейський центральний банк (ЄЦБ) в даний час не планує зниження відсоткових ставок або додаткових заходів стимулювання, заявив агентству Bloomberg президент Банку Естонії Андрес Ліпсток, що входить до ради керуючих ЄЦБ.
"На даний момент немає нагальної потреби представляти будь-які нові заходи", - сказав він.
За словами Ліпстока, керівники ЦБ єврозони продовжують пильно відстежувати події у фінансовому секторі і на ринках, але питання про зменшення вартості кредитування нижче 1% (поточного значення ставки) на їх нарадах поки навіть не піднімалося.
Згідно з попередніми даними, єврозоні вдалося в I кварталі уникнути рецесії, показавши нульове зростання, в порівнянні з попередніми трьома місяцями.
Квартальні дані про ВВП єврозони "були кращими, ніж ми очікували, і логічно буде зробити висновок, що показник за цей рік також буде кращим", вважає голова естонського Центробанку.
Разом з тим інфляційний тиск слабшає, але побоювання щодо економічного прогнозу зберігаються. "Поки занадто рано говорити, що я менше стурбований ситуацією, ніж раніше", - заявив Ліпсток.
Березневий прогноз ЄЦБ передбачає скорочення ВВП єврозони на 0,1% в 2012 році, середній рівень інфляції - 2,4%. Уточнені оцінки будуть оприлюднені 6 червня, після чергового засідання ЄЦБ.
Між тим в опублікованих уже в травні доповідях Єврокомісії та ОЕСР спад економіки валютного блоку очікується на рівні 0,3% і 0,1% відповідно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас