Українці, що працюють не за місцем реєстрації, можуть опинитися поза законом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці, що працюють не за місцем реєстрації, можуть опинитися поза законом

16979
Ініціатор законопроекту № 9289, яким внесені зміни в закон "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні", - депутат з фракції Партії регіонів Володимир Олійник. Згідно з документом, за схвалення якого проголосували 250 депутатів при мінімально необхідних 226, в Україні вводиться реєстраційний облік місця проживання та перебування фізичних осіб.
Як повідомляє ЮрЛіга, до переліку осіб, місце перебування яких має бути обов'язково зареєстровано, входять: люди, що знаходяться більше місяця за межами адміністративно-територіальної одиниці, де зареєстровано їх місце проживання, люди, які мають накладені судом майнові зобов'язання, громадяни, що призиваються на строкову військову службу або беруть участь у судовому процесі.
Як зазначено в законопроекті, реєстрація місця проживання чи місця перебування особи - це внесення відомостей про місце проживання або місце перебування із зазначенням одної адреси житла особи або адреси спеціалізованої соціальної установи, установи соціального обслуговування і соціального захисту, військової частини у визначені цим законом документи та до реєстраційного обліку місця проживання та місця перебування осіб в Україні.
Закон передбачає необхідність реєстрації новонароджених їх батьками протягом місяця з дня державної реєстрації народження.
Громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в країні, зобов'язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання.
Облік громадян України, які проживають за її межами, ведеться закордонними дипломатичними установами України в установленому Міністерством закордонних справ порядку.
У разі зміни адреси проживання громадянин або його законний представник повинні письмово повідомити про це орган реєстрації протягом десяти днів.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас