Чиновник заспокоює, що під час Євро-2012 ціни на продукти не піднімуться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновник заспокоює, що під час Євро-2012 ціни на продукти не піднімуться

134
Міністерство аграрної політики і продовольства прогнозує стабільні ціни на продукти харчування на період проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це на прес-конференції сказав заступник директора департаменту економічного розвитку та агарного ринку Мінагрополітики Сергій Петренко.
За його словами, Україні вдалося забезпечити збереження продуктів харчування врожаю минулого року, тому для підвищення цін немає ніяких підстав. "І кількість продуктів харчування, які були вироблені в поточному маркетинговому році, і їх зберігання говорять про те, що ми зможемо забезпечити і українців, і гостей України необхідною кількістю якісних продуктів українського виробництва за доступними цінами", - сказав заступник директора департаменту.
Він також уточнив, що Кабінет міністрів має достатньо важелів впливу, щоб не допустити коливань цін на продукти харчування під час чемпіонату. Петренко підкреслив, що безпосередньо відповідальною за рівень цін є місцева влада.
Українські виробники, за словами Петренка, можуть запропонувати гостям продукти, аналогів яких немає в Європі, наприклад хліб чорних сортів "Бородинський заварний".
У свою чергу експерт аграрного ринку, керівник аналітичного департаменту консалтингового агентства "ААА" Марія Колесник повідомила на прес-конференції, що за її прогнозами на період ЧЄ-2012 з футболу ціни підвищать заклади громадського харчування, що, на її думку, пов'язано з менталітетом жителів Європи, які звикли харчуватися в ресторанах і кафе, а власники українських закладів громадського харчування не упустять шансу отримати на цьому додатковий прибуток.
Як повідомлялося, чемпіонат Європи з футболу пройде з 8 червня по 1 липня 2012 року в 8 містах України та Польщі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас