Голова мінфіну ФРН впевнений у можливості попередити вихід Греції з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова мінфіну ФРН впевнений у можливості попередити вихід Греції з єврозони

Казна та Політика
136
Голова міністерства фінансів ФРН Вольфганг Шойбле впевнений у можливості запобігти виходу Греції із зони євро в тому випадку, якщо Афіни не відмовляться від узятих на себе зобов'язань, передає Reuters.
"Європейську солідарність не можна сплутати з вулицею з одностороннім рухом. Цей процес повинен бути взаємним, і якщо влада Греції вважає інакше, то вона просто займається самообманом і обдурюванням своїх виборців", - заявив Шойбле, підкресливши, що вихід Греції із зони євро може бути відвернений.
"Саме цю мету ми переслідували, коли схвалили грецьку програму антикризових заходів, необхідну для отримання допомоги від кредиторів. Тепер Греція повинна не відмовитися від узятих на себе зобов'язань", - вважає голова німецького мінфіну.
Шойбле також висловив сподівання, що в Греції якомога швидше з'явиться політична стабільність і надійний уряд, бо "нинішня ситуація викликає загальну стурбованість".
Раніше грецька влада заявила, що канцлер Німеччини Ангела Меркель під час розмови з Президентом Греції Каролосом Папульясом запропонувала провести в країні референдум з питання членства країни в єврозоні.
Нагадаємо, для Греції перспективи дефолту і виходу із зони євро знову набули реальної форми після парламентських виборів 6 травня ц.р. Тоді за підсумками виборів консервативна партія "Нова демократія" отримала 108 місць (18,85% голосів виборців), ліворадикальна коаліція СІРІЗА - 52 (16,78% голосів), а партія соціалістів ПАСОК - 41 місце (13,18%) в 300-місцевому парламенті Греції.
Однак політичні сили, що прийшли до влади, не змогли домовитися щодо питання антикризовий заходів, що є необхідною умовою отримання фінансової допомоги від міжнародних кредиторів Греції, і по черзі зазнали невдачі у формуванні коаліційного уряду. Також партії не змогли прийти до консенсусу щодо ініціативи Папульяса про формування неполітичного уряду "технократів", після чого в Греції було сформовано тимчасовий уряд і призначена дата дострокових виборів - 17 червня 2012 року.
За даними опитувань громадської думки, на перше місце за підсумками нових виборів може вийти партія СІРІЗА, що виступає за відмову від заходів жорсткої економії, яку зараз підтримують не менше 20% виборців. "Нова демократія" і ПАСОК поки набирають 14,2% і 10,9% відповідно.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас