Британська компанія приготувалася друкувати грецькі драхми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська компанія приготувалася друкувати грецькі драхми

Валюта
980
Британська компанія De La Rue, яка займається виробництвом валюти для багатьох країн, підготувала необхідне обладнання для друку драхм - грецької валюти, скасованої після переходу Афін на євро. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в галузі.
За даними джерел агентства, передбачається, що приватні компанії, в тому числі і De La Rue, допоможуть грецькому уряду, якщо місцеві компанії не зможуть впоратися з великими обсягами валюти, які їм необхідно буде надрукувати.
У п'ятницю, 18 травня, комісар з питань торгівлі Євросоюзу Карл де Гюхт заявив, що влада ЄС, у тому числі Європейська комісія і Європейський центральний банк, готується до можливого виходу Греції з єврозони і переходу країни на драхми. Це стало першим офіційним підтвердженням такої інформації.
11 травня стало відомо, що більшість великих банків приготувалися до можливої відмови Афін від євро. Зокрема, фінансові установи налаштували електронні системи для безготівкових розрахунків і торгів в драхми.
Обговорення виходу Греції з єврозони почалося з новою силою на тлі політичної кризи в Афінах в травні 2012 року. На парламентських виборах в країні перемогли партії, які не підтримують курс на радикальне скорочення витрат бюджету. Подібних заходів від Греції вимагали в ЄС і МВФ. Без їхньої допомоги країну очікував дефолт ще в березні.
Експерти дають різні оцінки, яких збитків буде завдано економіці Європи в разі відмови Греції від євро. Так, Франція оцінила свої збитки в 50 мільярдів євро. Британський Центр досліджень економіки та бізнесу (CEBR) оцінив збиток країн єврозони в 2-5 відсотків ВВП, або в 235-780 мільярдів євро. Збитки Німеччини оцінили в 90 мільярдів євро.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас