ФРС США може задуматися про додаткові стимули на тлі ослаблення інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США може задуматися про додаткові стимули на тлі ослаблення інфляції

Казна та Політика
346
Звіт щодо інфляції в США несподівано вказав на те, що Федеральна резервна система має можливість знову замислитися про додаткове стимулювання економіки, пише газета The Wall Street Journal. Споживчі ціни (індекс CPI) в США в квітні не змінилися в порівнянні з попереднім місяцем і зросли на 2,3% в річному обчисленні, показали дані Міністерства праці країни.
Таким чином, інфляція сповільнилася в порівнянні з березнем, коли вона склала 2,7%. У вересні минулого року темпи зростання споживчих цін в США досягали 3,9%.
Інший показник інфляції, на який звертає увагу ФРС, - індекс PCE (Personal Consumption Expenditures) зріс у березні на 2,4%, що як і раніше вище цільового рівня в 2%, але нижче, ніж у попередньому місяці.
Таким чином, основні інфляційні показники свідчать про сповільнення темпів зростання цін в США, що дозволяє ФРС збільшувати стимули без ризику спровокувати різку інфляцію.
Протокол квітневого засідання ФРС, який буде опублікований в середу, ймовірно, надасть дуже важливу інформацію про позиції керівників центробанку щодо стимулюючих заходів.
Представники Комітету з відкритих ринків, налаштовані на розширення заходів для підтримки економічного зростання, в період підйому цін заявляли про те, що ця тенденція є тимчасовою. В даний час ціни на енергоносії падають, і це сприяє сповільненню темпів інфляції.
Вартість бензину в США продовжує падати, і окремі експерти вважають, що інфляція в країні буде нижче 2% уже в червні.
До серпневого засідання Федерального резерву інфляція, за оцінками експертів Capital Economics, може впасти до 1,5%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас