Каталонське місто оголосило короля Іспанії персоною нон-ґрата — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каталонське місто оголосило короля Іспанії персоною нон-ґрата

Казна та Політика
431
Король Іспанії Хуан Карлос I визнаний персоною нон-ґрата в містечку Берга в іспанській Каталонії.
Як повідомляє агентство АР, це рішення було прийнято на засіданні міської ради та опубліковано на офіційному сайті міста, населення якого ледве перевищує 17 тисяч осіб.
Коментарів щодо заяви мешканців Берги з боку королівського двору поки не надходило.
Випад каталонців став новим витком скандалу, що вибухнув навколо поїздки монарха в Африку в середині квітня для участі в полюванні на слонів.
Поїздка Хуана Карлоса I в Африку викликала різке засудження представників політичних сил країни і екологів.
Політики заявляли, що королю варто принести вибачення своїм підданим за те, що у важкі часи, коли Іспанія переживає фінансову та економічну кризу, монарх відправився розважатися в Африку.
У свою чергу активісти Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) Іспанії вважають, що участь короля, який є почесним головою фонду, в полюванні на слонів завдала серйозної шкоди репутації організації. З ініціативи керівництва фонду був ініційований процес відставки монарха з поста почесного голови WWF Іспанії.
Пізніше Хуан Карлос I приніс офіційні вибачення своїм підданим за цей вчинок, заявивши, що він "зробив помилку" і "це більше ніколи не станеться".
Згідно з опитуванням, проведеним іспанським виданням El Mundo в кінці квітня, 70% іспанців прийняли вибачення іспанського монарха Хуана Карлоса I і простили його за скандальну поїздку.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас