Зростання економіки в країнах ЄС сповільниться у разі продовження обраного курсу жорсткої економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання економіки в країнах ЄС сповільниться у разі продовження обраного курсу жорсткої економії

Казна та Політика
116
Міжнародна організація праці (МОП), стурбована "тривожною" ситуацією, що склалася в сфері зайнятості по всьому світу, передрікає європейським країнам уповільнення економічного зростання в разі продовження обраного курсу жорсткої економії. Зазначена політика негативно впливає на створення нових робочих місць, особливо в розвинених країнах.
"Вузька спрямованість політики на економію посилює кризу зайнятості і може привести до чергового витка рецесії в Європі", - йдеться в звіті МОП. У країнах, що розвиваються, навпаки, ринок праці стабілізується набагато швидше, і на даний момент тут вже подолав докризові показники.
Ситуація в розвинених країнах насторожує аналітиків. "Малоймовірно, що світова економіка буде зростати достатніми темпами протягом найближчих кількох років, щоб компенсувати існуючий дефіцит робочих місць і забезпечити зайнятість для більш ніж 80 млн людей, які вийдуть на ринок праці в цей період", - відзначають експерти.
На даний момент в розвинених країнах більше 40% претендентів перебувають у статусі безробітних більше одного року, що вказує на те, що зараз пошук роботи в середньому займає набагато більше часу. У той же самий час відзначається зростання безробіття серед молоді як в розвинених, так і в країнах, що розвиваються - тенденція, яка може мати далекосяжні наслідки.
"Дана тенденція спричиняє величезні економічні витрати через втрати навичок і мотивації серед претендентів, що веде до знецінення людського капіталу. Також не виключені супутні соціальні наслідки у вигляді масових заворушень, громадського невдоволення", - підсумували експерти МОП.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас