Ексклюзив: Як купуватимуть електорат цього року? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ексклюзив: Як купуватимуть електорат цього року?

109
Полювання на виборців розпочате. Кандидати у депутати почали піддобрюватися до електорату. Політологи зазначають: наново винаходити велосипед кандидати не будуть. Користуватимуться добре знаними методами. Проте, аби здобути перемогу, доведеться розкошелитися. Один голос цьогоріч коштуватиме 100-200 гривень.
Уляна Дрючкова, журналіст:
"Улюблена крупа киян - гречка, макарони, олія та обов’язковий рекламно-агітаційний листок. Кандидати в депутати розпочали обхід своїх потенційних виборців. Тим паче, що днями в ЦВК офіційно підтвердили дозвіл на це. Коштовність такого подарунку не повинна перевищувати тридцяти трьох гривень. Правда, якщо ціна його буде вищою, карати кандидата в депутати ніхто не буде".
Одним із перших піддобрюватися до електорату у столиці розпочав колишній секретар Київради Олесь Довгий. Наприкінці минулого року він роздавав пенсіонерам із Лівого берега пайки, як кілька років тому Леонід Черновецький - гречку. У більшості міст країни уже з"явилися свої благодійники, які будують дороги, дитячі майданчики, проводять різноманітні акції з купою подарунків і просто розносять продуктові набори у домівки до виборців. Чим відверто хизуються на своїх офіційних сайтах. Усе - заради заповітного голосу.
Кирило Куликов, народний депутат:
"На 8 Марта подарили бабулькам, там, набор с портретом Лесика, шоколадку и вот эта шапка рекламная с рогами такая классная. Ну, потому, что они лошици, он думает, что раз за меня голосуете, то и носите шапки с рогами. Будет приниматься масса популистских законов. Какими бы популистскими они не были, они все равно будут приносить что-то людям. Пусть это взятка избирателю, но хотя бы на этот момент надо задуматься о людях".
Ярослав Сухий, народний депутат:
"Якщо якийсь багатенький Буратіно наколядував собі пару мільйонів доларів, і роздає їх на виборах, то слава йому, честь і хвала. А якщо люди дурненькі, ведуться на кілограм гречки, і віддають свій голоС владі за кілограм гречки, значить такі люди, такі виборці".
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас