Дешеву іпотеку на житло обіцяють давати з травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дешеву іпотеку на житло обіцяють давати з травня

Нерухомість
559
Державна іпотечна програма доступного житла почне діяти з травня. Її реалізація дасть можливість громадянам отримати в 2012 році близько 30 тис. квартир.
Про це заявив заступник директора департаменту державних програм і розвитку житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Володимир Височин під час "круглого столу".
"Державна іпотечна програма доступного житла почне діяти з травня цього року. Для цього вже створено всі нормативні передумови. Залишилося реалізувати програму практично. Місцеві органи влади зараз повинні дуже ретельно попрацювати з громадянами, з забудовниками, а також з банками", - сказав він.
За його словами, кінцева редакція порядку надання іпотечних кредитів ще не затверджена, проте цей документ був схвалений на засіданні уряду 25 квітня. Відповідно до остаточної редакції проекту, головна умова для отримання кредиту - перебування громадян на квартирному обліку.
Височин проінформував, що для реалізації програми з держбюджету виділено 1 млрд грн, що дозволить залучити в будівництво житла близько 10 млрд грн, враховуючи кошти інвесторів, держави та банківські кредити.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас