У травні може істотно подешевшати бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У травні може істотно подешевшати бензин

Енергетика
1250
Перед Великодніми святами в світі почали знижуватися ціни на нафту. Якщо це зниження протримається хоча б протягом 2-3 тижнів, то в травні в Україні пальне має подешевшати. Про це УНН повідомив експерт ринку Сергій Куюн.
Зокрема, він повідомив, що вперше за три місяці ціни на нафту знизилися на 7-8 дол. за один барель.
"Вперше за останні три місяці є хороші новини. Перед Великодніми святами почали знижуватися ціни на нафту: з пікових 125-126 дол. За бочонок ціни сьогодні знизилися до 117 дол. Зниження дуже відчутне. Сподіваюся, що якщо ці ціни залишаться на такому рівні протягом хоча б 2-3 тижнів, то вже в травні ціни на колонках (АЗС - ред.) в Україні повинні знизитися", - сказав він і резюмував, що в здешевленні пального зацікавлені всі без винятку учасники ринку.
"Обсяги продажів упали на 10-15% - всі "залиті" продуктом. Задоволені цією ситуацією хіба що нафтовидобувні компанії. Всі інші учасники цього процесу чекають, коли ціни знизяться", - зазначив експерт В.Чехівський.
Нагадаємо, ціни на АЗС в Україні зростають з другої половини лютого. Основною причиною підвищення стала світова тенденція зростання цін на нафту у зв'язку із загостренням ситуації навколо Ірану. З початку року вартість нафти Brent на європейському спотовому ринку зросла практично на 20%, а оптова вартість бензину і ДП в Україні - більш ніж на 12% і 7% відповідно.
Крім того, в січні 2012 р. набрали чинності нові ставки акцизного збору на бензини і дизпальне, які були проіндексовані на 8,9%. Таким чином, акциз на бензин підвищився з €182/т до €198/т, що еквівалентно 18 коп./л.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас