"Сирна війна" пішла на користь українським виробникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Сирна війна" пішла на користь українським виробникам

964
Конфлікт Києва і Москви у питанні якості вітчизняної сирної продукції пішов українським виробникам на користь, заявив президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер.
"Якщо говорити взагалі про подібного роду конфлікти, то навіть несправедливі претензії йдуть на користь галузі. Вона мобілізується, стає вище класом і з'являються можливості зміни напрямків. Я ставлюся до таких конфліктів позитивно", - цитує Пасхавера "Главред".
Експерт також високо оцінив уміння нового міністра економіки Петра Порошенка домовлятися з торговельними партнерами.
"Уміння домовлятися - одна з головних властивостей українського міністра економіки. Навколо сирної проблеми було безліч конфліктних заяв. Порошенко принципово ніяких конфліктних заяв не робив. Він був орієнтований на досягнення результату. Мені не відомі подробиці переговорів, але зміст полягає в тому, що все стихло і все повернулося на вихідні позиції, які були до початку конфлікту", - зазначив експерт.
Пасхавер також додав, що поки не знає, що буде з іншими сирзаводами, яким заборонили поставки продукції в Росію, але висловив переконання, що подальші конструктивні переговори скоро дадуть результат. Нагадаємо, у вівторок, 17 квітня, Україна і Росія домовилися про відновлення поставок на ринок РФ продукції трьох українських сирних заводів, які пройшли інспекцію Росспоживнагляду. Ще 4 сироварні залишаються в "чорному списку" відомства.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас