У донецькій типографії пояснили, за що заплатили Януковичу 16 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У донецькій типографії пояснили, за що заплатили Януковичу 16 млн грн

7501
ТОВ "Типографія "Новий світ", заплативши 16 млн грн, має право на будь-яке повторне видання українською та іноземними мовами творів президента України Віктора Януковича.
Про це в коментарі газеті Сегодня заявив заступник генерального директора із зовнішньої економічної діяльності типографії "Новий світ" Едуард Вакуленко.
За його словами, цей договір дуже вигідний для видавництва. "Нам були передані майнові права автора, в тому числі на використання творів, їх відтворення, переклад і переробку, будь-яке повторне видання українською та іноземними мовами", - сказав він.
У той же час, президент Української асоціації книговидавців і розповсюджувачів Олександр Афонін у вигідності цього контракту сумнівається: "Не знаю, якими мають бути тиражі, щоб хоча б окупити цей гонорар. Для українського ринку він безпрецедентний. У нас найбільші гонорари отримують автори підручників - 20-30 тисяч гривень. Але політичні гонорари зовсім інші. Відомий випадок, коли фото Путіна купили за 200 тисяч євро. Вважаю, тут ми також маємо справу з політичним гонораром".
Нагадаємо, напередодні Янукович оприлюднив свою декларацію про доходи, згідно з якою в 2011 році Янукович отримав 757,6 тис грн заробітної плати, а також "інших виплат та винагород".
Крім того, в 2011 році ТОВ "Типографія "Новий світ" (м. Донецьк) виплатила Януковичу авторську винагороду в сумі 16,4 млн грн за передані цьому видавництву майнові права, зокрема, на створені ним в 2005-2010 рр. книги "Рік в опозиції. В політиці не буває остаточних перемог і поразок", " ...І рік при владі. Від кризи - до економічного зростання", "Подолати шлях", "Як Україні далі жити", а також на літературні твори, які будуть створені автором в майбутньому.
Пізніше Янукович заявив, що спрямує всі свої авторські винагороди на благодійність.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас