Литвин вважає, що схвалений КПК недосконалий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин вважає, що схвалений КПК недосконалий

191
Голова Верховної Ради Володимир Литвин позитивно оцінює схвалений Кримінально-процесуальний кодекс України, хоча й усвідомлює, що в оцінках документа домінує політична складова.
"Думки полярні, оцінки критичні (КПК). Я розумію, що домінує політична складова, я розумію, що цей документ недосконалий. Але, разом з тим, я вважаю, що потрібно подивитися на цілісний текст, який буде доопрацьований за результатами голосування", - сказав Литвин в інтерв'ю телеканалу "Рада", коментуючи затвердження в парламенті КПК, передає Інтерфакс-Україна.
Він підкреслив, що ухвалений кодекс "надзвичайно складний і важливий", і висловив надію, що новий КПК дозволить вирішити низку складних проблем, зокрема, зменшити кількість ув'язнених, а також осіб, які утримуються в СІЗО.
Документ також дозволить вирішити ситуацію, коли суди в Україні розглядають винятково як каральний орган, підкреслює спікер парламенту.
Литвин нагадав, що парламент весь тиждень присвятив роботі над КПК. При цьому він висловив сподівання, що з ухваленням КПК Україна отримає нові стандарти.
Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України схвалила в цілому проект нового Кримінально-процесуального кодексу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас