HSBC: Економіка країн, що розвиваються, зросла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

HSBC: Економіка країн, що розвиваються, зросла

Казна та Політика
200
Упевнена динаміка випуску обробних галузей в I кварталі поточного року підстьобнула економічне зростання країн, що розвиваються, вважають аналітики банку HSBC.
Обсяг виробництва на ринках, що розвиваються, зростав максимальними темпами за останні три квартали, за даними HSBC. Рушійним фактором стало те, що до зростання обробних галузей додався стійкий підйом ділової активності в секторі послуг, передає телеканал "Росія 24".
Китай був єдиною країною з чотирьох найбільших ринків, що розвиваються, де було зареєстровано зниження промислового виробництва обробних галузей в I кварталі. В Індії відзначалося прискорене зростання обсягів виробництва до максимального рівня за останні три квартали (втім, згідно з переглянутими даними - статистика Індії за I квартал зовсім не така райдужна), в той час як в Бразилії зростання виробництва було зареєстровано вперше з II кварталу 2011 р. Менш оптимістично виглядає Росія, де спостерігалося зниження зростання виробництва майже до 9-квартального мінімуму, зареєстрованого в III кварталі 2011 р. Тим часом, попит на товари, вироблені підприємствами обробних галузей у країнах з ринками, що розвиваються, залишався слабким на світових ринках в I кварталі, а надходження нових експортних замовлень трохи знизилося.
Серед найбільших ринків, що розвиваються, тільки в Індії було зареєстровано зростання надходження нових експортних замовлень.
"Країнам, що розвиваються, ще належить балансувати між небезпекою надто слабкого зростання і загрозою - якщо вже не реальністю - інфляції, що підстьобується зростанням цін на сировинні товари. Однак перспективи продовжують залишатися обнадійливими, і Китай, Індія, Бразилія і Мексика повинні до 2050 р. увійти в десятку найбільших економік в світі", - зауважує головний економіст HSBC Стівен Кінг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас