Печерський райсуд Києва засудив екс-керівника Міноборони до 5 років позбавлення волі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Печерський райсуд Києва засудив екс-керівника Міноборони до 5 років позбавлення волі

Кримінал
561
Печерський районний суд Києва засудив колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони Валерія Іващенка до 5 років позбавлення волі. Таке рішення оголосив суддя Сергій Вовк, який головує у справі, передає кореспондент РБК-Україна.
"Призначити... покарання у вигляді 5 років позбавлення волі", - сказав Вовк.
Суд за результатами судового слідства дійшов висновку, що Іващенко перевищив службові повноваження при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійський судномеханічний завод". Згідно з постановою суду, реалізація зазначеного рішення Міноборони завдала серйозної шкоди державі.
Разом з цим, суд позбавив права Іващенка обіймати посади, пов'язані з виконанням обов'язків представника влади, організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків протягом 3 років, а також позбавив статусу держслужбовця другого рангу.
Нагадаємо, Іващенка звинувачують у незаконному ухваленні рішення про реалізацію майна Феодосійського судномеханічного заводу. За інформацією з прокуратури, значна частина активів цього держпідприємства Міноборони після проведення санації перейшла в приватні руки, в тому числі стратегічно важливі об'єкти інфраструктури - причали заводу.
Відзначимо також, що колишнього арбітражного керуючого Феодосійського судномеханічного заводу (ФСЗ) Сергія Міхеєва суд засудив до 3 років позбавлення волі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас