Німеччина розмістила держоблігації на 3,87 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина розмістила держоблігації на 3,87 млрд євро

Казна та Політика
199
Уряд Німеччини в середу провів аукціон з розміщення держоблігацій з терміном погашення через 10 років на загальну суму 3,87 млрд євро, прибутковість за паперами при цьому опустилася до історичного мінімуму 1,77%, повідомляє The Wall Street Journal.
Під час аукціону уряд країни розраховував залучити 5,07 млрд євро, однак підсумкова сума склала лише 3,87 млрд. Таким чином, вперше з листопада минулого року пропозиція щодо німецьких держоблігацій перевищила попит.
Зниження прибутковості за паперами до мінімального рівня за весь час розміщення десятирічних держоблігацій свідчить про те, що їх власники не отримають прибутку від боргових паперів Німеччини, враховуючи, що рівень інфляції в країні в річному вирахуванні може бути вище 2%.
Так, згідно з опублікованими раніше даними статистичного бюро Destatis, споживчі ціни в березні поточного року в річному вирахуванні, за попередньою оцінкою, виросли на 2,1%.
"Слабкий попит на держоблігації Німеччини відображає низьку прибутковість боргових паперів країни. Інвестори дуже неохоче купують довгострокові німецькі держоблігації, незважаючи на складну економічну ситуацію в Іспанії та інших країнах єврозони", - наводить видання слова старшого аналітика Danske Markets Пітера Соренсена.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас