Іспанія намагається переконати інвесторів, що країні не потрібна допомога — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія намагається переконати інвесторів, що країні не потрібна допомога

Казна та Політика
173
Іспанія намагається переконати інвесторів, що країні не потрібна допомога Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду (МВФ) як у випадку з Грецією, Ірландією і Португалією, пише газета Financial Times.
Інвестори сумніваються в країні через збільшення вартості запозичення після оприлюднення бюджетного плану на 2012 рік.
Бюджетний план Іспанії на 2012 рік передбачає зниження дефіциту на 3,2 відсоткового пункту - максимальне з 1980 року - до 5,3% ВВП з 8,5% ВВП в 2011 році.
Міністр фінансів Іспанії Луїс де Гіндос в інтерв'ю місцевим і іноземним ЗМІ дав зрозуміти, що уряд готує нові економічні реформи, які допоможуть відновити довіру інвесторів і європейських лідерів.
За словами Л. де Гіндоса, наступним кроком уряду Іспанії стане реформа системи охорони здоров'я та освіти, яка дозволить "раціоналізувати витрати в автономних регіонах".
Здатність уряду тримати під контролем витрати 17 автономних регіонів країни викликає в інвесторів побоювання у зв'язку зі зростанням вартості запозичення. Прибутковість десятирічних іспанських бондів минулого тижня виросла до 5,844% річних - максимуму з грудня минулого року.
Міністр фінансів Іспанії також наполягає на швидкому продажу двох державних банків Banco de Valencia і CatalunyaCaixa.
Прем'єр-міністр країни Маріано Рахой, як очікується, прискорить законодавче ухвалення акта про бюджетну стабільність, запропонованого Євросоюзом, метою якого є стабілізація державних фінансів у довгостроковій перспективі і досягнення нульового дефіциту бюджету до 2020 року. Акт, ймовірно, буде схвалений вже на цьому тижні, і уряд Іспанії розраховує, що це також зміцнить довіру фінансових ринків до країни.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас