Банк сина Януковича знову виграв тендер на кредитування залізниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк сина Януковича знову виграв тендер на кредитування залізниці

8979
Держпідприємство "Придніпровська залізниця" за результатами тендеру уклало низку угод на залучення однорічних кредитів на суму 300 млн гривень.
Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на "Вісник державних закупівель".
Як повідомляє видання, дорогі кредити отримані у ВАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", який контролюється "Внєшекономбанком" Володимира Путіна. 200 млн грн отримано під 21% річних, вартість обслуговування протягом року складе 42 млн грн.
Дешевий кредит в розмірі 50 млн грн під 17% річних надасть державний ПАТ АБ "Укргазбанк". Вартість обслуговування складе 8,7 млн грн.
Ще один кредит у розмірі 50 млн грн залізниця отримала в ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку". Річні відсотки в розмірі 17,99% складуть 8,995 млн грн.
"Всеукраїнський банк розвитку" належить старшому синові президента України Олександру Януковичу, головою правління банку є Валентина Арбузова, мати голови Нацбанку України.
Як повідомляє видання, в 2012 році "ВБР" вже виграв тендер на кредитування ДП "Донецька залізниця" на 40 млн грн. під 19% річних.
За даними "Forbes-Україна", "Всеукраїнський банк розвитку" за три квартали 2011 року наростив активи на 136%, а прибуток в 20 разів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це є одним з кращих показників зростання серед українських банків, активи банку Януковича-молодшого зростали майже в 14 разів швидше від активів всієї банківської системи України.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас