Португалія зможе повернутися на ринки довгострокових позик у 2013 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія зможе повернутися на ринки довгострокових позик у 2013 році

Казна та Політика
107
Португалія має можливість повернутися на ринки довгострокових і середньострокових запозичень для поступового переходу до самостійного обслуговування свого боргу в 2013 році, як і передбачалося раніше її зовнішніми кредиторами, вважає заступник голови місії кредиторів у Португалії Петер Вайс.
"Програма відновлення економіки - це те, що може зробити уряд. Але є речі, які не підвладні уряду Португалії, які можуть призвести до не передбаченої заздалегідь ситуації. Але в даний час ми вважаємо, що програма виконується, і вона дасть можливість Португалії повернутися на ринки в 2013 році", - сказав він.
Також Вайс уточнив, що країні не потрібно другого пакету зовнішньої фінансової підтримки. "Ми вважаємо, що цієї програми достатньо. Якщо все буде йти так, як йде зараз, то немає причини думати, що програми недостатньо", - зазначив він.
Португалія на початку квітня 2011 року звернулася по фінансову допомогу до міжнародних кредиторів на тлі проблем банківського сектора і збільшення прибутковості за держоблігаціями. В результаті був схвалений пакет допомоги країні загальним обсягом 78 млрд євро. В обмін на зовнішні кредити країна проводить економічні реформи, скорочує дефіцит бюджету.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас