Єврозона спробує прискорити капіталізацію ESM — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврозона спробує прискорити капіталізацію ESM

Казна та Політика
127
Міністри фінансів єврозони спробують довести капітал нового антикризового механізму (ESM) до максимального рівня швидше, ніж планувалося. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерело в уряді ЄС.
За його словами, заради підтримки постійного співвідношення власних і позикових коштів, швидкість перерахування грошей у фонд може збільшитися. Замість чотирьох років на його повну капіталізацію знадобиться три роки або навіть менше. Нагадаємо, що механізм повинен бути здатний перерахувати проблемним країнам 500 млрд євро. Співвідношення власних і позикових коштів для ESM встановлено на рівні 15%.
При цьому продовжується і обговорення можливості посилення антикризових фондів ЄФФС і ESM. Ангела Меркель, яка була категорично проти такої ідеї, останнім часом змінила свою позицію. Вона пропонує передати новому постійному механізму капітал у вигляді зобов'язань периферійних держав перед тимчасовим. Теоретично це означає, що загальний рівень коштів досягне 700 млрд євро.
Ця пропозиція і радикальніші ідеї інших європейських політиків, які вважають, що "вогнева міць" фондів повинна бути доведена до 1 млрд євро, будуть обговорюватися на неофіційній зустрічі, яка відбудеться в п'ятницю в Копенгагені.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас