Платити за паркування з 1 квітня потрібно тільки за допомогою паркоматів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платити за паркування з 1 квітня потрібно тільки за допомогою паркоматів

1203
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України нагадує, що з 1 квітня 2012 р. оплачувати послуги паркування слід винятково лише за допомогою паркувальних талонів, а також на майданчиках, обладнаних технічними засобами (паркоматами і терміналами).
"Відкладати встановлення паркоматів і автоматичних в'їзних-виїзних терміналів на паркуваннях недоцільно... Для запобігання розрахунку за паркування готівкою, в правила паркування транспортних засобів внесено зміни, згідно з якими з 1 квітня цього року продавати паркувальні талони дозволено тільки за безготівковою формою розрахунку. Це сприятиме детінізації, зробить неможливим приховування частини коштів, отриманих паркувальниками готівкою", - йдеться в повідомленні Мінрегіону.
Мінрегіон також вніс до Верховної Ради України (ВР) законопроект, що передбачає штрафи за несплату паркування, за неналежне обладнання майданчика для паркування оператором, за протиправне паркування в місцях, призначених для паркування інвалідів, а також встановлює механізм контролю за дотриманням цих правил.
Сьогодні начальник головного управління транспорту та зв'язку Київської міської державної адміністрації (КМДА) Євген Водовозов повідомив, що в Києві на інвестиційний форум винесений проект сучасних систем оплати та контролю за паркуваннями вартістю 3,16 млн євро.
"Сума інвестицій 3,16 млн євро. Близько 170 паркувальних майданчиків будуть обслуговуватися - це близько 5 тис. машиномісць. Це ми говоримо про інвестиції в встановлення сучасних систем оплати та контролю за паркуваннями в Києві", - сказав Водовозов сьогодні під час презентації даного проекту, передає кореспондент РБК-Україна. За словами чиновника, дана система використовується в усіх розвинених містах Європи.
У свою чергу, як повідомив голова КМДА Олександр Попов, у столиці контролювати дотримання правил паркування, згідно з підготовлюваною концепцією, буде муніципальна міліція.
Попов також зазначив, що залучення іноземних інвесторів до будівництва платних паркувань в Києві посприяє ухваленню парламентом законопроекту, який вже зареєстрований у Верховній Раді, про посилення контролю та адміністративної відповідальності за недотримання правил паркування.
"У нас сьогодні підготовлені пропозиції, і вони розглядаються у Верховній Раді... щодо посилення контролю та адміністративної відповідальності за порушення правил паркування. Я вважаю, що це істотно, щоб посилити відповідальність водіїв", - сказав Попов.
За його словами, вже ухвалено рішення уряду про терміни встановлення паркоматів у столиці, які також будуть встановлені і в інших містах України.
За орієнтовною оцінкою Мінрегіону, сьогодні для обладнання всіх існуючих відведених майданчиків для платного паркування в Україні необхідно встановити близько 3,5 тис. паркоматів. "А враховуючи необхідність в забезпеченні Києва, Севастополя, Сімферополя і всіх обласних міст країни близько 900 тис. машиномісць загальна потреба в паркоматах складе близько 7 тис. одиниць", - відзначають у відомстві.
Раніше уряд України переніс строки обладнання паркувальними автоматами відведених для платного паркування майданчиків з 1 січня 2012 р. на 1 квітня ц. р.
Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) 29 грудня 2011 р. визнав незаконним право оператора паркування перешкоджати виїзду транспортного засобу з майданчика шляхом застосування спеціальних пристроїв-шлагбаумів або технічних засобів для перешкоджання виїзду у разі повної або часткової несплати збору за паркування та вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас