Греція схвалила створення постійного стабілізаційного фонду ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція схвалила створення постійного стабілізаційного фонду ЄС

Казна та Політика
149
Грецький парламент схвалив більшістю голосів рішення Європейської ради про створення 500-мільярдного Європейського механізму стабільності (ЄМС), передав кореспондент РИА Новости.
ЄМС повинен стати постійним фондом підтримки слабких країн єврозони на додачу до вже існуючого тимчасового Європейського фонду фінансової стабільності (ЄФФС). Ресурси ЄМС разом з невитраченими фондами ЄФФС складуть до 690 млрд євро, що, як сподіваються в єврозоні, допоможе стабілізувати кризу суверенного боргу.
Греція - один з основних одержувачів підтримки в ЄС: країни єврозони і МВФ виділили країні 110-мільярдні кредити в травні 2010 року, а навесні 2012-го додали до них пакет в 130 млрд євро додаткової допомоги та домовилися з приватними кредиторами про списання боргу Греції приблизно на 100 млрд.
Міністр фінансів Філіппос Сахінідіс заявив у парламенті, що створення постійного механізму підтримки дає членам ЄС боротися з кризами, які ставлять під питання майбутнє єврозони. За угоду проголосували партії правлячої коаліції - лівоцентристи і правоцентристи, інші партії були проти.
"Ми голосуємо проти підпорядкування країни німецькому плану, який зруйнує Європу", - заявив, зокрема, представник лівої партії "СІРІЗА" Дімітріс Пападімуліс.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас