Припинити підприємницьку діяльність можна буде за спрощеною процедурою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Припинити підприємницьку діяльність можна буде за спрощеною процедурою

1187
Підприємці, які за власним бажанням припиняють свою діяльність, проходитимуть спрощену процедуру проведення перевірок. Про це УНН повідомили в прес-службі ДПС.
Для цього їм потрібно відповідати декільком умовам - не використовувати працю найманих працівників та не проводити господарську діяльність протягом останніх трьох календарних років. Крім того, підприємець не повинен бути зареєстрований як платник ПДВ і не повинен мати відкритих рахунків у банках та інших фінансових установах. У разі відповідності цим вимогам термін проведення перевірки становить 3 робочі дні.
Такі пропозиції викладені експертами ДПС України в проекті Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо проведення перевірок у зв'язку з припиненням за заявницьким принципом підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців, які не мають найманих працівників)".
Законопроект розроблено на виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Багате суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава".
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас