Даішники перетворяться на пересувні термінали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Даішники перетворяться на пересувні термінали

Валюта
2476
Автоінспекція має намір обладнати патрульні автомобілі платіжними терміналами, щоб порушники ПДР могли платити відразу, в тому числі і по "безналу".
Про "iBox" на колесах повідомив головний даішник країни Валерій Лозовий. Точних термінів впровадження нововведень не назвав, але сказав, що робота над відповідною постановою ведеться. Відзначимо, що якщо у ДАІ вдасться технічно реалізувати задум і встановити термінали в кожному автомобілі, то вона істотно полегшить життя автомобілістам. Адже діюча процедура оплати штрафів - ще той екскурс по визначних пам'ятках. Їдеш в банк, оплачуєш. Потім з квитанцією плетешся в МРЕВ, показуєш і доводиш, що вніс свою лепту в поповнення місцевого казначейства. Загалом, багато часу йде на ті речі, які повинні займати лічені хвилини.
Подібні експерименти вже проводилися в Києві та Дніпропетровську, де кілька інспекторських складів були оснащені спеціальними банківськими терміналами. Водієві досить мати банківську картку, яка дозволяє проводити оплати. Сама ж процедура оплати нічим не відрізнялася від безготівкового розрахунку в магазинах - через бездротовий інтернет термінал зв'язується з банком, який знімає з картки зазначену суму штрафу.
Таким чином, ідея впровадження терміналів в усі чергові автомобілі, озвучена начальником Департаменту ДАІ України, виглядає на диво більш ніж зручною для водіїв.
За матеріалами:
Autoua.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас