General Motors відкликає в США 6 тис. автомобілів через можливі дефекти вала кермового механізму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors відкликає в США 6 тис. автомобілів через можливі дефекти вала кермового механізму

127
Детройтський автоконцерн General Motors (GM) Co. відкликає в США 6 тис. 159 автомобілів у зв'язку з можливими дефектами вала кермового механізму, які можуть привести до неполадок в системі кермового управління. Про це повідомляється в прес-релізі Національного управління безпеки дорожнього руху США. Зокрема, будуть відкликані повнорозмірні вени Chevrolet Express і GMC Savana, а також позашляховики Chevy Suburban і GMC Yukon XL 2012р. випуску.
Проблема була виявлена при тестуванні кермового механізму; в автоконцерні повідомили, що дефект валу (тріщини) може виникнути лише через п'ять місяців активної експлуатації машини. На момент публікації прес-релізу компанія не мала у своєму розпорядженні даних про те, що зазначені дефекти призвели до автоаварій або спричинили шкоду здоров'ю водіїв та пасажирів.
General Motors - найбільша американська автомобільна корпорація, що виробляє свою продукцію в 35 країнах світу. 1 червня 2009 р. GM розпочала процедуру банкрутства за ст.11 федерального закону США про банкрутство. Після цього 60% акцій компанії відійшли уряду США, ще 12% - уряду Канади. 17 листопада 2010 р. GM почав первинне публічне розміщення акцій (IPO), щоб реалізувати частину акцій, що належали американській державі. Його розмір склав 23,1 млрд дол, ставши найбільшим в історії США. Штаб-квартира організації розташована в м.Детройт, штат Мічиган.
Нагадаємо, 8 березня повідомлялося, що японська автомобілебудівна корпорація Toyota оголосила про відкликання понад 681 тис. автомобілів з американського ринку, щоб усунути можливі дефекти. Відкликання торкнеться близько 495 тис. автомобілів моделі Toyota Tacoma 2005-2009 рр., в яких виявлені неполадки з кабелем кермового управління, близько 70,5 тис. седанів Camry і 116 тис. кросоверів Venza 2009 - 2011 років випуску. В останніх моделей автомобілів виявлені неполадки з перемикачем стоп-сигналів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас