Податкова реформа в КНР прискорить зростання ВВП на 0,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова реформа в КНР прискорить зростання ВВП на 0,5%

Казна та Політика
204
Сяо Цзи, глава податкового управління КНР, вважає, що проведення податкових реформ може прискорити темпи зростання ВВП на 0,5%, збільшити обсяг експорту на 0,7% і створити умови для появи 700 тис. нових робочих місць. Уряд має намір ввести ПДВ і скасувати податок на прибуток організацій, йдеться в публікації China Securities Journal.
В результаті планованої реформи дохід бюджету скоротиться на 100 млрд юанів. Полегшення податкового тягаря відчують на собі більшість компаній. Але є й винятки: під час пробного періоду транспортні компанії виявили, що стали платити більше, ніж раніше. У тій же статті йдеться, що уряд продовжить знижувати податки на малі підприємства, щоб підтримати темпи економічного зростання, що знижуються.
Енді Сі, колишній економіст Morgan Stanley, у коментарі агентству Reuters припустив, що Пекіну потрібно скоротити податки щонайменше на 1 трлн юанів, щоб змінити ситуацію. Бюджетні надходження в основному від податків підскочили в 2011-му на 24,8% до 10,37 трлн юанів. За перші два місяці 2012-го бюджетні надходження зросли на 13,1% в річному вирахуванні, при цьому обсяг податку на додану вартість зріс на 1,9% до 445,6 млрд юанів, а розмір податку на прибуток організацій підвищився на 5,9 % до 294,5 млрд юанів.
Китайський уряд буде застосовувати податкову політику для охолодження ринку нерухомості. Ци Цзі, заступник міністра житлового будівництва і міського будівництва, в інтерв'ю тому ж виданню заявив, що податок на нерухомість буде поступово запроваджено в багатьох містах КНР. Зараз податок стягується тільки з осель, що знаходяться в Шанхаї і Чунціні.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас