Названо ціну, вище якої бензин продавати не будуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо ціну, вище якої бензин продавати не будуть

Енергетика
1137
Ціни на бензин у роздробі різко пішли вгору. На деяких автозаправних станціях літр А-95 за добу подорожчав приблизно на 30 копійок і продається вже по 11,30 гривні. "Подорожчання, на жаль, було очікуваним, але сталося навіть швидше, ніж ми припускали. Прискорилося зростання світових цін на нафту: у лютому вона коштувала $120 за барель, у березні ж трималася стабільно на рівні $125 за барель. Поки ціни підняли далеко не всі, на багатьох заправках вони тримаються на рівні 10,30-10,40 грн за літр. Ці мережі будуть підвищувати ціни поступово. Однак вище 11,35 грн він не підніметься", - пояснює директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.
Ціни на українських заправках могло б збити рішення Кабміну знизити акциз на паливо, однак уряд відмовився це робити, не бажаючи втрачати більше мільярда гривень надходжень до бюджету.
Нагадаємо, в Мінпаливенерго було прийнято рішення тимчасово дозволити підняти ціни на бензин в рамках цінового коридору на 10 копійок за літр - до 10,74 грн. Але комісія може тільки рекомендувати, і санкцій за недотримання її рекомендацій немає. "Була дуже жвава дискусія, як бути. Обговорювалися в тому числі й акцизи, - розповів "Сегодня" на умовах анонімності учасник засідання Експертно-аналітичної групи при Кабміні. - Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський пообіцяв, що ціни стабілізують, і в найближчі дні план повинні розробити в Мінпаливенерго".
Раніше експерти говорили "Сегодня", що один з варіантів - в пакеті знизити акциз на паливо і повернути 30%-ве збільшення ренти за видобуток нафти.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас