Вчені кажуть, що через 13 років води всім не вистачить — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені кажуть, що через 13 років води всім не вистачить

5166
Експерти вважають, що через 13 років людство чекає "водна криза".
"Згідно з прогнозом російських вчених, до 2025-2030 років обсяг прісної води, що споживає людство, зрівняється з її ресурсами. Тобто людство вперше серйозно зіткнеться з водною кризою. Вже зараз наша планета з населенням 7 млрд. людей відчуває водний дефіцит. При цьому приріст населення триває, обсяг водокористування буде тільки зростати", - сказав засновник об'єднання "Екокластер" Олександр Коновалов.
За його словами, найбільшим споживачем води є сільське господарство.
"Близько 70% споживаної в світі води з поверхневих джерел і ґрунтових вод йде на іригацію сільськогосподарських земель, 20% використовується в промисловості і 10% - для побутових цілей", - зазначив Коновалов.
Він навів дані ООН, згідно з якими близько 700 млн людей в 43 країнах постійно перебувають в умовах "водного стресу" і дефіциту. Приблизно одна шоста населення Землі не має доступу до чистої питної води.
"Якщо не вживати заходів, то внаслідок нестачі води через 50 років перед багатьма людьми постане вибір - попити чи поїсти, бо на те й на інше води просто не вистачить", - підкреслив Коновалов.
Він додав, що основні запаси прісної води на планеті - в Росії та Бразилії.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас