Британський ЦБ: Настав час терміново запасатися капіталом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський ЦБ: Настав час терміново запасатися капіталом

Валюта
680
Британським фінансовим організаціям необхідно підвищувати запаси капіталу, і чим раніше вони приступлять до виконання цього завдання, тим краще.
Такі заяви містяться в документах Банку Англії, опублікованих сьогодні. В них наведено підсумки засідання Комітету з фінансової політики ЦБ, що пройшло в середині поточного місяця. Під час своєї нещодавньої наради члени вищого керівництва регулятора зійшлися на думці, що глобальна фінансова система досі залишається дуже нестабільною.
У зв'язку з цим банкам необхідно знижувати ризики, підвищуючи запаси ліквідності на власних балансах. "Для цього необхідно зайти так далеко, як тільки можна, в тому числі, знижувати зарплату і дивіденди", - йдеться в звіті. Члени комітету переконані в тому, що банки досі не захищені від можливих ризиків і можуть не встояти в разі можливих шоків.
Крім того, у вищому ешелоні Банку Англії також зійшлися на необхідності пильно стежити за тим, як банки туманного Альбіону мають намір поповнювати свій капітал. Було прийнято рішення підбисти проміжні підсумки цього процесу на черговому засіданні комітету. Оцінка буде дана в червні 2012 р.
Варто зазначити, що поки заяви Комітету з фінансової політики носять рекомендаційний характер, проте недооцінювати їх не варто. Уже в наступному році цей орган отримає реальну владу над банками і зможе наказувати їм, що робити для підвищення стабільності всієї фінансової системи.
Опублікований сьогодні документ також містить три основні напрямки, за якими буде проводитися майбутня політика комітету. Перш за все ЦБ буде вправі насильно змушувати банки підвищувати або, навпаки, знижувати рівень запасів капіталу. По-друге, комітет матиме право встановлювати вимоги до капіталу для впливу на ринок кредитування. Нарешті, у комітету з'явиться можливість регулювати поріг обсягу позикових коштів у капіталі банків.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас