Deutsche Bank: Фінанси Європи по вуха в кризі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank: Фінанси Європи по вуха в кризі

Казна та Політика
786
Європейський фінансовий сектор перебуває в стані структурної кризи, що загрожує суттєвими ризиками для економіки регіону.
Таку думку висловив член правління німецького банківського гіганта Deutsche Bank AG Стефан Лайтнер. За його словами, банки, які отримали державну підтримку для захисту від банкрутства, являють собою величезні невизначеності для решти сектора Європи.
Лайтнер визнав, що занепокоєння учасників ринку з приводу достатності капіталу і необхідного рівня ліквідності останнім часом серйозно вщухли. Втім, як зауважив Лайтнер, деякі регіональні банки Німеччини, як і раніше, стикаються з серйозними проблемами в цій сфері. Керівництво багатьох з них не проти продати свої активи, врятовані в роки кризи урядовими кредитами, однак потенційних покупців на такі структури знаходиться дуже мало.
Як заявив член правління Deutsche Bank, невизначеність щодо майбутнього подібних невеликих і приватних кредиторів з державним втручанням є серйозним питанням для Європи. "Необхідно почати обговорення альтернативних варіантів розв'язання задачі", - вважає Лайтнер.
Незважаючи на те, що в самій Європі довіра до сектора залишається під питанням, іноземні інвестори, схоже, вже значно краще ставляться до ринку, ніж раніше. В лютому американські інвестори наростили власні вкладення в корпоративні боргові папери європейських фінансових інститутів на 21%. Сумарний обсяг корпоративних бондів банків єврозони на балансах світових фондів грошового ринку в даний час оцінюється в $664 млрд, причому 13,4% цієї суми припадає саме на вкладення з боку США.
Така динаміка є свідченням зміцнення довіри ринку до банківського сектору Старого Світу. Минулого року фонди грошового ринку виводили кошти з боргового ринку Європи, включаючи і відтік капіталу з приватного сектора. Проте останні досягнення європейської влади в боротьбі з борговою рецесією змогли змінити ставлення до фінансових організацій в очах гравців.
Почасти цьому сприяли два раунди зі стимулювання активності на безбанківському ринку з боку Європейського центробанку. Обидва раунди LTRO проводилися з паузою на два місяці. Перша порція дешевої ліквідності прийшла на ринок в кінці грудня: тоді відомство Маріо Драгі винесло на ринок 490 млрд євро у вигляді 3-річних кредитів під "смішну" ставку в 1% річних. Другий етап LTRO припав на останні числа лютого: центробанку вдалося продати на ринку кредитів на загальну суму 529,5 млрд євро. Всього в розміщенні взяли участь понад 800 банків із загального числа в 2 тис. 267 компаній.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас