Мільйонери США піддалися ретельній податковій ревізії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільйонери США піддалися ретельній податковій ревізії

Казна та Політика
503
Мільйонери США в 2011 році майже в два рази частіше піддавалися податковим перевіркам у порівнянні з 2010 роком, повідомляє CNN з посиланням на дані американської Служби внутрішніх доходів (IRS). За минулий рік ревізії піддалися в цілому 1,1% платників податків, приблизно стільки ж було перевірок в 2010 році. Але для платників податків з доходом від 1 млн до 5 млн доларів цей показник зріс до 12% (+7 пунктів порівняно з 2010 роком).
Більше того, IRS перевірила в 2011 році 21% платників податків з доходом від 5 млн до 10 млн доларів, тобто на 12 пунктів більше, ніж у попередньому році. А серед багатіїв, які мають дохід понад 10 млн доларів, перевірці піддався майже кожен третій (30%, тобто на 18 пунктів більше, ніж у 2010 році).
Посилені перевірки мільйонерів в IRS пояснюють спробами ухиляння від сплати офшорних податків, притому в основному вони робилися людьми, які мають високий дохід.
Багато каральних заходів, що застосовуються до багатих людей, носять політичний характер, вважає співробітник бухгалтерського відділу Північно-Східного університету США (Бостон, штат Массачусетс) Тімоті Гегнон. "Здається, що IRS спеціально намагається показати, що набагато більше уваги вона приділяє мільйонерам і що їх шанс піддатися ревізії набагато вищий, ніж у середньостатистичного громадянина", - сказав він. Притому саме відомство намагається підвищити свої власні доходи і, звичайно, набагато більше грошей можна отримати від ревізії мільйонерів, а не від людей із середнім або низьким доходом, зазначив він. Гегнон підкреслив, що зі зростанням доходів заповнювати податкову декларацію стає все складніше, оскільки потрібно додавати все більше відомостей про нерухомість, зарубіжні рахунки і підприємницьку діяльність, у зв'язку з чим ймовірність помилки лише зростає.
Але навіть якщо дохід американця в минулому році не подолав рубіж в 1 млн доларів, він все одно піддавався досить високому ризику ревізії. У 2011 році IRS перевірила близько 5% платників податків з доходом від 500 тисяч до 1 млн доларів (на 3 пункти більше, ніж у 2010 році). Кількість перевірок платників податків з доходом нижче 500 тисяч доларів залишився на тому ж рівні: з тих, хто заробляє від 100 тисяч до 200 тисяч доларів, лише 1% був підданий ревізії, 25-100 тисяч доларів - менше 1%.
Проте платники податків, які заявляють про мінімальний дохід, піддавалися більш ретельній перевірці, ніж ті, хто заявляв про середній. Якщо мова йшла про дохід менше 25 тисяч доларів, то шанс зазнати ревізії становив уже більше 1%, а якщо наявність доходу взагалі заперечувалася, то перевірки проводились в 3% випадків.
Президент США Барак Обама на початку року запропонував ввести нову систему оподаткування для заможних американців. Він вважає, що ставка податків для американців, які заробляють більше 1 млн доларів, повинна бути не нижче 30%.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас