У НБУ пояснили причини уповільнення зростання економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ пояснили причини уповільнення зростання економіки України

Казна та Політика
668
Національний банк України повідомив, що за попередньою оцінкою зростання валового внутрішнього продукту України в січні-лютому 2012 року сповільнилося до приблизно 2,0 відсотка в річному вирахуванні з 6,5 за перші два місяці минулого року і пояснив динаміку несприятливою для експорту кон'юнктурою.
"За нашими оцінками зростання, ВВП за перші два місяці поточного року склав близько 2,0 відсотків, що ми вважаємо непоганим результатом виходячи з того, що умови торгівлі для наших експортно-орієнтованих галузей економіки залишаються досить несприятливими", - сказав директор департаменту економічного аналізу та прогнозування Нацбанку Олександр Петрик у відео-релізі на сайті центрального банку.
За даними НБУ, в січні 2012 року ВВП також виріс приблизно на 2,0 відсотка до аналогічного місяця 2011 року.
Держстат публікує тільки квартальні дані ВВП. У першому кварталі минулого року ВВП збільшився на 5,3 відсотка, а в цілому за рік - на 5,2.
За словами Петрика, пожвавлення споживчого попиту на внутрішньому ринку дозволило частково компенсувати несприятливу зовнішню кон'юнктуру.
Раніше повідомлялося, що міжнародне рейтингове агентство Moody's у разі несприятливих політичних або економічних подій в Україні не відкидає можливість зниження довгострокового суверенного кредитного рейтингу України, який зараз перебуває на рівні B2, відразу на декілька щаблів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас