Банки хочуть отримати доступ до особистих даних українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки хочуть отримати доступ до особистих даних українців

Валюта
2406
Українські банки просять Міністерство фінансів дати їм доступ до державних баз даних, щоб точніше оцінювати платоспроможність потенційних позичальників.
Експерти Асоціації українських банків звернулися в Мінфін з пропозицією дати їм право перевіряти інформацію про клієнтів, пише ЛІГАБізнесІнформ.
Зокрема, банки хочуть знати інформацію про справжність паспорта та податкового номера, місце реєстрації фізособи, про доходи, отримані фізособою і т.д. При цьому в АУБ стверджують, що така практика існує за кордоном.
На сьогоднішній же день в Україні доступ до подібних даних суперечить закону України "Про захист персональних даних". У зв'язку з цим Асоціація запропонувала Мінфіну влаштувати цей доступ через бюро кредитних історій.
Як повідомлялося, в лютому поточного року банки видали людям кредитів на 555 млн гривень, що в три рази менше, ніж у грудні, і в 7 разів менше, ніж було пікове значення в серпні - 3,4 млрд грн, повідомили в НБУ. У самих фінустановах таку тенденцію пояснюють високими ризиками при видачі споживчих кредитів і надто високими відсотками.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас