Азаров вважає необґрунтованим зниження S&P прогнозів рейтингів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров вважає необґрунтованим зниження S&P прогнозів рейтингів України

204
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає необґрунтованим зниження міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's прогнозів рейтингів України.
Про це він написав під час спілкування з користувачами соціальної мережі Facebook.
"Для зниження рейтингу України немає жодних об'єктивних підстав", - підкреслив Азаров.
Він зазначив, що в січні відзначався профіцит бюджету, Україна має позитивні оцінки зростання економіки, співвідношення боргу до ВВП знижується і знаходиться на набагато нижчих позначках, ніж у більшості європейських країн.
"Україна стабільно розраховується за всіма своїми зовнішніми і внутрішніми зобов'язаннями. А що стосується невизначеності роботи з МВФ і "Газпромом", то і тут ніякої невизначеності немає", - сказав Азаров.
Прем'єр зазначив, що Україна має програми співробітництва з Міжнародним валютним фондом, а також є чинний контракт з "Газпромом", який виконується.
"Тому, на мій погляд, це оцінка суб'єктивна, і, до речі, мою думку розділяють практично всі керівники урядів, яким довелося мати справу з переглядом таких оцінок. Якщо ви почитаєте реакцію багатьох керівників країн Європи, то ви легко переконаєтеся в тому, що я зараз сказав", - підкреслив Азаров.
Він нагадав, що міжнародні рейтингові агентства виставляли перед кризою 2008 року дуже високі рейтинги багатьом фінансовим установам і країнам, які згодом збанкрутували.
Після цього, на думку прем'єра, почалася перестраховка з боку рейтингових агентств, і в даний час багатьма рейтинговими агентствами знижені оцінки по таких країнах, як Австрія, Франція, Великобританія.
Як повідомляло агентство, 15 березня Standard & Poor's погіршив прогноз рейтингів України зі "стабільного" до "негативного".
Міністерство фінансів має намір добиватися поліпшення S&P прогнозів рейтингів України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас