Делегація МВФ у понеділок парафує в Каїрі протокол про виділення кредиту Єгипту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Делегація МВФ у понеділок парафує в Каїрі протокол про виділення кредиту Єгипту

Казна та Політика
107
Делегація Міжнародного валютного фонду (МВФ) 19 березня прибуде до столиці Єгипту, щоб парафувати протокол про наміри виділити країні кредит у розмірі 3,2 млрд доларів на проекти з модернізації економіки, повідомляє в п'ятницю інтернет-портал єгипетської газети "Аль-Ахрам".
Візит представників МВФ триватиме чотири дні. Міжнародні чиновники зустрінуться з членами єгипетського уряду і парламенту, а також з керівництвом партії "Братів мусульман".
Єгипетська сторона повинна представити співробітникам МВФ розроблену програму економічних реформ в країні на найближчі декілька років, а також позначити цілі, на які підуть виділені фондом кошти.
На початку цього року єгипетський уряд подав у МВФ офіційний запит на виділення кредиту в розмірі 3,2 млрд доларів на підтримку програми з проведення економічних перетворень в країні.
У 2011 році Єгипет уже вів переговори про кредит МВФ, проте Вища рада збройних сил, що правила в країні, в останній момент відмовилася від грошей через неприйнятні умови Фонду. Повідомлялося, що міжнародні фінансові організації наполягали на обмеженні дотації продуктів харчування і палива з боку єгипетського уряду.
Однак складна економічна і соціальна обстановка в Єгипті змусила нинішнього прем'єр-міністра Камаля аль-Ганзурі відновити переговори про виділення кредиту.
В кінці грудня минулого року аль-Ганзурі заявив, що Каїр так і не отримав фінансової допомоги, обіцяної міжнародним співтовариством після народного повстання та наступного падіння режиму екс-президента Хосні Мубарака.
При цьому Єгипет за останні кілька місяців позбувся більшої частини золотовалютного запасу через нестабільну ситуацію в країні. Нестабільна ситуація в сфері безпеки також позбавила Єгипет іноземних інвестицій і значної частини доходів від туризму.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас