Меркель запропонувала міністра фінансів ФРН на посаду голови Єврогрупи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель запропонувала міністра фінансів ФРН на посаду голови Єврогрупи

102
Канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала кандидатуру міністра фінансів Німеччини Вольфганга Шойбле на посаду голови Єврогрупи, повідомляє в п'ятницю видання Financial Times Deutschland з посиланням на власні джерела в Брюсселі.
Раду міністрів фінансів єврозони (Єврогрупу) зараз очолює прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер. В кінці червня поточного року він залишає свій пост.
Як пише видання, прийняття рішення про те, хто займе посаду, що звільнилася, може затягнутися до оголошення результатів президентських виборів у Франції, перший тур виборів призначено на 22 квітня. Відомство преси та інформації уряду ФРН інформацію про кандидатуру Шойбле не коментує.
За інформацією газети, у разі якщо Шойбле очолить Єврогрупу, він збереже за собою пост міністра фінансів, але в нього залишиться менше часу на внутрішню політику Німеччини. Крім того, на його кандидатуру поки не погодився президент Франції Ніколя Саркозі.
"Саркозі боїться, що німецькі позиції можуть стати занадто сильними. З того часу, як стало ясно, що Меркель промацує ґрунт щодо Шойбле, позиція Саркозі, який виступав проти Юнкера, змінилася", - наводить видання слова джерела в колах Єврогрупи.
Представники Єврогрупи в Брюсселі відзначають, що 57-річний Юнкер міг би бути керівником організації до 2014 року, однак він хоче піти з цієї посади через занадто велике навантаження.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас