Україну охрестили раєм для хакерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну охрестили раєм для хакерів

471
Американський журнал Computerworld присвятив велику статтю Україні, яку автор статті Тейлор Армердінг називає "раєм для хакерів" і зазначає, що українські кіберзлочинці добре відомі в світі і становлять загрозу для багатьох країн, пише "Дзеркало тижня".
В Україні, пише Армердінг, хакерам не довелося б побоюватися за свою свободу. Яскравий приклад тому - заарештовані в 2010 році українські хакери, які за допомогою хробака Conficker вкрали 72 мільйони доларів з банківських рахунків в США. За океаном зловмисникам загрожує до 6 років ув'язнення, але українська влада випустила їх на волю через пару місяців, а слідство у справі ведеться до цих пір.
Таке роздолля для хакерів пояснюють відсутністю законодавства та сучасних правозастосовних практик при боротьбі з кіберзлочинністю. Однак, на думку незалежних експертів, проблема набагато глибша і небезпечніша.
За словами цитованого в статті колишнього співробітника Washington Post і автора блога KrebsonSecurity.com Браяна Кребса, єдине, що заважає результативній боротьбі з кіберзлочинністю - відсутність дієздатної правоохоронної системи, яка вселяє довіру.
Однак, підсумовує автор статті в американському журналі, головною проблемою України є бідність, тому інвестиції в економіку, ймовірно, виявляться більш ефективними, ніж спроби кримінального переслідування хакерів. Тоді талановиті програмісти отримають законні можливості добре заробляти, не зв'язуючись із сумнівними проектами.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас