Мобільні телефони шкодять розвитку мозку ембріону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобільні телефони шкодять розвитку мозку ембріону

40
Вчені застерігають, радіація, її випромінюють мобільні телефони, шкодить розвитку мозку ембріона. Результатами цього негативного впливу може стати погана пам'ять дитини, гіперактивність, тривожність і проблеми з поведінкою.
Про це пише Українська правда з посиланням на The Sun.
Як вважає професор Єльського університету Хью Тейлор, саме на мобільних телефонах лежить частина провини за те, що в світі збільшилася кількість дітей з такими порушеннями як, наприклад, синдром гіперактивності та дефіциту уваги (ADHD).
Вчені провели експерименти на мишах, проте запевняють, людський організм може реагувати на випромінювання так само.
Мишки, які під час вагітності знаходилися поряд з "активізованими" телефонами, народили дитинчат, які мали ознаки тривожності, гіперактивності і проблем з пам'яттю.
Мишенята ж тих самок, які жили поруч з вимкненими апаратами, з'явилися на світ здоровими. З цього можна зробити висновок, що саме радіація від телефонів вплинула на розвиток мозку тварин.
"Ми продемонстрували, що проблеми мишей, схожі на ADHD, викликані впливом мобільного телефону під час їх перебування в матці. Збільшення кількості порушень поведінки у людських дітей почасти може пояснюватися впливом мобільних телефонів на стадії ембріона", - зазначив професор Тейлор.
Втім, ця теорія має і критиків в наукових колах. Деякі експерти сумніваються в тому, що реакції людського організму можна з упевненістю порівнювати з мишачими.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас