Міненерго за дозвіл Кабміну реорганізувати "Нафтогаз" з забороною його приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго за дозвіл Кабміну реорганізувати "Нафтогаз" з забороною його приватизації

Енергетика
280
Міністерство енергетики та вугільної промисловості виступає за ухвалення Верховною Радою законопроекту № 9429-1, яким Кабінету Міністрів дозволяється реорганізовувати Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" з забороною приватизації НАКу або створених в результаті його реорганізації компаній.
Про це в Раді під час "години запитань до Кабінету Міністрів" заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха.
"Ми дуже уважно проаналізували законопроект, який підготовлений народним депутатом Кармазіним, і вважаємо, що на сьогоднішній день схвалення цього законопроекту може бути першим кроком на шляху реалізації реформ нафтогазового сектора. Тому міністерство і уряд підтримує пропозицію пана (депутата Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона Юрія) Кармазіна у схваленні законопроекту саме в редакції пана Кармазіна", - сказав він.
При цьому Макуха підкреслив, що реформування "Нафтогазу" - одне із зобов'язань України, взяте в результаті ратифікації Європейської енергетичної хартії.
Як повідомляло агентство, Рада в п'ятницю розгляне законопроекти № 9429 (Кабмін) і № 9429-1 (Кармазін), якими пропонується дозволити Кабінету Міністрів реформувати Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України".
Відмінність цих законопроектів в тому, що Кармазін пропонує проводити реорганізацію компанії без її приватизації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас