У Великобританії хочуть заборонити слова "чоловік" і "дружина" у документах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії хочуть заборонити слова "чоловік" і "дружина" у документах

Енергетика
185
Влада Великобританії збирається замінити словосполучення "чоловік і дружина" в офіційних документах "нейтральними" термінами "подружжя" і "партнери".
Заміна неполіткоректних слів нейтральними аналогами пройде в рамках кампанії з легалізації одностатевих шлюбів. Активісти руху на підтримку сексуальних меншин говорять також про проект внесення відповідних змін до закону про порядок розірвання шлюбу. За їхніми словами, існують ситуації, в яких використання терміна "чоловік і дружина" для позначення подружжя неприйнятно, повідомляє РИА-Новости з посиланням на Telegraph.
Також, за даними газети, може бути заборонено використання словосполучення "мати і батько" в офіційних документах.
За офіційними даними, вже існуючі бланки документів будуть знищені й замінені новими, що зажадає від держави значних витрат.
Тенденція до зміни термінів на політично коректні аналоги поширилася в Європі досить давно. Зокрема, в 2009 році в Європарламенті було заборонено звернення "міс" і "місіс", так як за твердженнями деяких правозахисників, це може образити гідність жінки. З цієї ж причини в поточному році у Франції було заборонено використання слова "мадемуазель".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас