Єфремов: Податок на розкіш допоможе будувати справедливе суспільство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов: Податок на розкіш допоможе будувати справедливе суспільство

Казна та Політика
908
Народний депутат України, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що введення податку на розкіш допоможе побудувати в Україні справедливе суспільство.
Про це він заявив в кулуарах Верховної Ради в четвер, 15 березня, повідомили УНІАН у прес-службі ПР.
"Фракція Партії регіонів підтримує ініціативу Президента щодо введення податку на розкіш. Не може бути такого, щоб в нашій країні доходи багатих і бідних відрізнялися в 35 разів. У Європі, між іншим, відповідний показник у п'ять разів менший", - зазначив парламентарій.
За словами Єфремова, на сьогоднішній день розробка проекту закону про введення податку на багатство триває. А ось перелік предметів розкоші, які піддадуться оподаткуванню, стане відомим вже після того, як з'явиться сам законопроект. "Єдине, що мене турбує, - це те, щоб ми не знизили планку оподаткування до рівня середнього класу. Є люди, які тільки починають нормально жити. Головне, щоб громадян, які "стають на ноги", додатково не навантажити фінансово", - додав політик.
"Свого часу фракція Партії регіонів була одним з ініціаторів скасування пільг для народних депутатів. Зараз ми вийшли з ініціативою скасування депутатської недоторканності. Ми переконані в тому, що депутати Верхової Ради повинні бути в такому ж положенні в суспільстві, як і всі інші громадяни", - резюмував Єфремов.
Як повідомляв УНІАН, Президент України Віктор Янукович 13 березня, під час зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином і лідерами фракцій Партії регіонів, Народної партії та депутатської групи "Реформи заради майбутнього", повідомив, що внесе на розгляд парламенту законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо визначення бази обчислення податку на нерухоме майно. Також він розповів про те, що планує внести окремий закон про введення податку на багатство.
Однак, в Європейській Бізнес Асоціації вважають, що введення в Україні податку на багатство без попередньої підготовчої роботи буде мати радше негативні наслідки.
"Підвищення рівня оподаткування доходів працюючих громадян у вигляді заробітної плати в контексті впровадження оподаткування так званого багатства або розкоші лише поглибить соціальну нерівність, збільшить напругу в суспільстві, буде стримувати формування середнього класу, тобто в цілому, може бути контрпродуктивним", - йдеться в повідомленні ЄБА.
В Асоціації зазначають, що в нинішніх умовах, тобто за очевидної недосконалості податкової системи в Україні, високого рівня тінізації економіки, доцільність збільшення ставок податку з доходів фізичних осіб для українців, які отримують високу заробітну плату, сумнівна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас