У Нью-Йорку виявили невідомий різновид тропічної жаби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нью-Йорку виявили невідомий різновид тропічної жаби

40
Американські біологи виявили в Нью-Йорку раніше невідомий різновид леопардової жаби.
Біологи відзначають, що на відміну від безлічі інших земноводних, які з успіхом застосовують різні способи маскування, цю плямисту квакушку помітити неважко, передає ИТАР-ТАСС. Однак її досі вважали за представника вже відомих різновидів леопардових жаб.
Істина відкрилася лише після аналізу ДНК, який і виявив істотні генетичні відмінності, незважаючи на разючу зовнішню схожість "піддослідних", повідомляє Національний науковий фонд США, який фінансував дослідження.
"Саме це ми називаємо криптичним видом: один різновид маскується під інший, оскільки ми не можемо розрізнити їх на око. Завдяки молекулярній генетиці можна виявити види, які іншими методами, можливо, не вдалося б виявити", - пояснив біолог Джеремі Файнберг з Університету Рутгерса в штаті Нью-Джерсі.
Втім, вчені мають намір провести подальші дослідження, щоб "отримати повну картину" ДНК невідомої жаби і підтвердити відкриття.
На даному етапі також вдалося встановити область її розповсюдження. Цілком ймовірно спочатку вона вподобала Манхеттен і його околиці, а зараз центром її ареалу став бейсбольний стадіон "Янкіз" в Бронксі.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас