Після арешту Мавроді МММ-2011 припинила виплати вкладникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після арешту Мавроді МММ-2011 припинила виплати вкладникам

Кримінал
5345
Фінансова піраміда "МММ-2011" припинила виплати вкладникам вже на наступний день після того, як в Москві був арештований її засновник Сергій Мавроді.
Як пишуть Ведомости, учасники системи перестали отримувати МММ-валюту - абстрактну розрахункову одиницю.
Заступник керівника "МММ-2011" Станіслав Гнездилов пояснив, що для вкладників був введений так званий режим спокою, про який обумовлено в правилах. Коли втрачено зв'язок з Мавроді, це робиться для запобігання паніці.
14 березня 2012 р. Мавроді був арештований на п'ять діб за несплату штрафу у сумі 1000 рублів. У Федеральній службі судових приставів роз'яснили: ще в жовтні минулого року було винесено постанову про притягнення Мавроді до адміністративної відповідальності - він не погасив борг перед колишнім вкладником "МММ" Юрієм Глущенком. До 12 березня творець піраміди повинен був заплатити адміністративний штраф, але не зробив цього. Сам Мавроді обурено заявив, що його обманом заманили в суд і що не дали оплатити штраф, коли він уже був готовий це зробити.
"З досвіду роботи першої МММ було зрозуміло, що будуть подібні провокації з боку держави", - заявив виданню так званий "мільйонник" Андрій Тім, лінійний керівник одного з найбільш високих рівнів в ієрархії нової піраміди.
Гнездилов запевняє, що після виходу Мавроді система виплат буде налагоджена, додавши, що на поточний момент ніякої паніки немає, а навпаки, є приплив грошей - переважно з боку українських компаній. Прийом нових внесків не зупинений, також триває і нарахування різного роду бонусів, запевнив він.
У 1990-х роках Мавроді створив фінансову піраміду МММ, яка розорила мільйони вкладників. З 2003 по 2007 рік підприємець відсидів у в'язниці, так як був визнаний винним у підробці паспорта і шахрайстві. У січні 2011 року Мавроді оголосив про запуск свого нового проекту - "МММ-2011".
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас