Тігіпко не відкидає, що кошти на соцініціативи будуть шукати також за рахунок оподаткування видобутку корисних копалин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко не відкидає, що кошти на соцініціативи будуть шукати також за рахунок оподаткування видобутку корисних копалин

Казна та Політика
143
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко не відкидає, що для виявлення коштів, необхідних для реалізації соціальних ініціатив Президента, крім схвалення закону про податок на багатство, може бути ухвалений закон, що передбачає оподаткування видобутку корисних копалин. Про це він заявив, виступаючи в парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.
"Разом зі змінами до бюджету ми повинні будемо подати комплекс законів, які будуть наповнювати держбюджет. В першу чергу, за рахунок перерозподілу доходів від багатих до бідних, я кажу, в першу чергу, про закон про (податок) на багатство, про зміни законодавства по офшорних зонах, в тому числі можуть бути ініціативи... щодо оподаткування корисних копалин. Цим шляхом іде весь світ, і я вважаю, що ми теж повинні це зробити", - сказав Тігіпко.
За словами Тігіпка, перевиконання зведеного бюджету за 2 міс. 2012 р. складе цього року 2,2 млрд грн, перевиконання доходів Пенсійного фонду, надходжень - на 1 млрд грн, в інші соціальні фонди 0,3 млрд грн. Разом 3,5 млрд грн.
Нагадаємо, вчора Янукович доручив Кабміну підготувати зміни до держбюджету для впровадження соцініціатив.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас