Роскосмос заявив, що не відмовиться від планів з дослідження Сонячної системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роскосмос заявив, що не відмовиться від планів з дослідження Сонячної системи

39
Роскосмос спростував скасування місій з дослідження Сонячної системи - роботи за багатьма амбітними проектами просто переносяться на більш пізній час.
15 березня "Известия" з посиланням на власне джерело в НПО імені Лавочкіна повідомили, що з "актуалізованої" версії програми Роскосмосу на 2006-2015 роки було виключено 16 проектів. З цього робився висновок, що вони скасовані, а замість них Федеральне космічне агентство сконцентрує зусилля на проектах, пов'язаних з моніторингом Землі, передає Лента.ру.
Зокрема, на проекті "Арктика", що передбачає створення системи супутникового спостереження за арктичним регіоном. У повідомленні наводилася експертна точка зору, що створення подібної системи не несе практичної користі.
Серед "закритих" виявилися проекти "Меркурій-П" (політ і висадка автоматичної станції на Меркурій), "Венера-Д" (політ і висадка станції на Венері), "Марс-Нет" (створення системи станцій на Марсі), "Спектр-УФС" і "Спектр-РГМ". Примітно, що перші три ставилися до апаратів, при створенні яких планувалося використовувати технічні напрацювання проваленої місії "Фобос-Ґрунт".
У Роскосмосі кажуть, що ніякого закриття немає. Разом з тим, в інтересах підвищення надійності космічних апаратів реалізація таких проектів як "Марс-Нет", "Спектр-УФС", "Спектр-РГМ" і "Меркурій-П" перенесена на термін після 2015 року. Через високу технічну складність і необхідність уточнення сценарію польоту на більш пізній термін перенесено роботи по "Венері-Д".
Крім цього у Федеральному космічному агентстві наголосили, що в розробці перебуває проект "Лаплас-П", в рамках якого планується політ до супутника Юпітера Ганімед. Також заплановані місії "Марс-Ґрунт" (доставка ґрунту з Марса, одна з місій сімейства "Фобос-Ґрунт") і "Сокіл-Лаплас" (дослідження системи Юпітера).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас